Извештај са 107. седнице Општинског већа

На 107. седници Већа општине Лајковац усвојен је Закључак о интервентној достави воде за пиће угроженом становништву на рубним и вишим деловима насељених места. Становништво ће свакодневно у временском интевалу од 7 до 22 сата бити снабдевано водом за пиће из цистерни, а трошкови ће бити рефундирани средствима из буџета општине Лајковац. Имајући у виду да је на снази црвени метео-аларм и да ће тропски талас, према најавама, потрајати до краја овог месеца, становништво рубних и виших делова насељеног места Лајковца биће редовно снабдевано водом за пиће из цистерни ЈП ”Градска чистоћа”. Разлог је смањење притиска воде на комплетној водоводној мрежи, а упућен је и апел за максималном штедњом воде. 
– У уторак 21. јула од 8. до 11 часова цистерна ће бити постављена на платоу испред хотела у улици Војводе Мишића, од 11 до 14 часова на углу улица Краља Петра Првог и Николе Аћевца. Друга цистерна покрива улице на рубним деловима: Извиђачку, Светог Саве, Борислава Пекића, Село Лајковац, Ћелије, Степање, Бајевац и Непричаву – обавестио је директор „Градске чистоће“ Мирослав Лукић.

Чланови Већа усвојили су предлог Закључка по изјашњењу председника општине Лајковац на акт Министарства државне управе и локалне самоуправе. У питању је Нацрт Закона о смањењу броја запослених у локалној управи. Општина Лајковац би након рационализације имала 225 запослених, што је оријентациони број који је надлежно министарство утврдило. Општина Лајковац нема велики број радника који би могли бити технолошки вишак, али је присутан проблем неповољне структуре запослених. Недостајући кадар, је у општинској управи , јавним предузећима ”Градска чистоћа” и ”Дирекција”, а реформа има за циљ побољшање структуре запослених који се финансирају из буџета.