Железничар – Црвена звезда 1:3

Црвена звезда, једна од најбољих домаћих екипа, показала се протеклог викенда као превелики залогај за одбојкашице Железничара, које су можда пропустиле прилику да освоје један бод, поготово у другом сету. У првом сету гошће су водиле све време, чак и 16:8, Лајковчанке су при крају само успеле да смање ту разлику на шест поена. Много узбудљивије било је у другом сету, кад су домаће „испустиле“ фаворизовани престонички тим. Водио је Железничар са 21:18, али је недостајало концентрације у завршници тако да су Београђанке успеле да преокрену – 23:25.

Оно што су пропустиле у другом, домаће одбојкашице надокнадиле су у трећем делу игре. Од почетка су наметнуле свој ритам, играле заиста сјајно у тим моментима и заслужено освојиле сет са 25:20. Ипак, за изједначење нису имале снаге, јер је Звезда одиграла одлично у четвртом сету иобезбедила сва три бода.

Овом победом црвено-беле су се пробиле на другу позицију и то баш пред дерби јер у наредном колу дочекују непоражену Визуру. Од 10 суперлигаша, у очигледно јакој конкуренцији, Жеља је девети са пет бодова, два више од последњег Динама из Панчева. Новосадски Варадин и лазаревачка Колубара имају бод, односно два више од наших девојака.

Железничар – Црвена звезда 1:3 (19:25, 23:25, 25:20, 14:25)

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Тривуновић 9, Лазаревић 5, Бишевац 3, Тешановић 11, Вуловић 15, Петровић 6, Шкарић (либеро), Вељковић 2, Раковић, Аћимовић, Туфегџић, Кнежевић (либеро 2). Тренер: Марко Радосављевић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Будровић 5, Бјелица 21, Стевановић 12, Кецман 12, Лукић 10, Миловић 7, Пушић (либеро), Чанак, Маринковић, Војнић-Пурчар, Симић, Кубура. Тренер: Ратко Павличевић.

За део овог извештаја коришћени подаци са сајта http://www.wienerliga.org