„Дани Лајковца“ од 16. до 30. јула

Културно-забавна и туристичка манифестација „Дани Лајковца“ одржаће се од 16. до 30. јула. Обележиће је свакако концерт познате сарајевске групе „Хари Мата Хари“ последње вечери, затим 15. фестивал фолклорних ансамбала „Колубарски вез“, смотра ветерана фолклорних друштава Србије, позоришне представе, изложбе, књижевне вечери и спортски сусрети. Носилац програма је Културни центар „Хаџи Рувим“, покровитељ Општина Лајковац, а ослонац у креирању програма је на домаћим снагама.

„Дани Лајковца“ ће почети традиционалном  фудбалском утакмицом између „Горњана“ и „Доњана“, ветерана који станују изнад и испод железничке пруге, 16. јула у 18 сати. Наставиће се 20. јула изложбом фотографија Планинарског спортског друштва „Ћира“, наставити 21. јула Сусретима песника у организацији Градске библиотеке, следи концерт хора Културног центра „Хаџи Рувим“ и тако редом. Позоришну представу „Црко без њега“ одиграће лазаревачки Театар Пулс. Најављен је и мото скуп на обали Колубаре 25. јула, од спортских такмичења најављени су турнири у баскету, тенису, одбојци на песку и турнир кадета у фудбалу.

Манифестација се завршава 30. јула обележавањем Огњене Марије, славе вароши Лајковац. Резање славског колача, додела награда најбољим ученицима и студентима и годишњих захвалница организацијама и појединцима одржаће се у великој сали Општине Лајковац. Концерт групе „Хари Мата Хари“ је у 22 сата, пре тога као предгрупа наступа „Standby band“.

ПРОГРАМ