Одржана 16. седница Општинског већа

На 16. седници Општинског већа дата је сагласност на Одлуку о додели стипендија за школску 2012/2013. годину студентима и постдипломцима. На конкурс се пријавило 140 кандидата, а предвиђене критеријуме није испунило њих девет. За ову школску годину из општинског буџета опредељене су стипендије од 4.400 до 7.670 динара.


Чланови Већа, којим је на овој седници председавао заменик председника Горан Миловановић, разматрали су извештаје о раду за 2012. годину Културног центра ”Хаџи Рувим” и Канцеларије за младе. Канцеларија за младе општине Лајковац реализовала је током прошле године 15 планираних пројеката. Због немогућности конкурисања за новац из републичког буџета јер Лајковац спада у ред развијених општина, додатних шест планираних пројеката у сарадњи са Министарством омладине и спорта није било могуће спровести.

Веће је дало сагласност за расписивање Јавног позива за финансирање из општинског буџета посебних програма у области спорта. За ову годину опредељено је 656.000 динара уз утврђену висину средстава за сваку област. Донета је и одлука о образовању стручне комисије за одобравање посебних програма у области спорта на годишњем и месечном нивоу.

На иницијативу председника Живорада Бојичића, поводом обележавања школске славе Светог Саве, општина ће учествовати у набавци пригодних поклон пакета за ученике.