Убедљива победа одбојкашица

У првој утакмици 16. кола Прве одбојкашке лиге za жене, Железничар је на гостовању у Гружи савладао домаћи Смеч са максималних 3:0. Овом победом Лајковчанке су, бар до вечерас, на првом месту са 43 бода, два више од Јединства из Старе Пазове. Захваљујући прошлонедељном киксу лидера на гостовању у Зрењанину, наше одбојкашице поново су у прилици да се боре за трон и директан пласман у Суперлигу. Јединство данас дочекује београдски Поштар 064.

Упркос поразу од Јединства и на почетку другог дела првенства, чиме се разлика у корист Пазовчанки повећала на четири бода, обрт се догодио прошлог викенда. Железничар је у дербију савладао Црнокосу са 3:0 (28:26, 25:19, 25:22) у узбудљивој и квалитетној утакмици, са пуно атрактивних потеза. Неочекивано, Јединство је поражено са 3:1 од МД Зрењанина, чиме су наше одбојкашице поново дошле на бод од водећег тима.

До краја првенства остало је шест кола, у којима одбојкашице Железничара очекују исто толико победа и надају се још неком киксу Јединства. Ако се то и не деси, остаје још једна шанса за пласман у највиши ранг такмичења, а то је бараж са претпоследњом екипом из Суперлиге. По квалитету, атмосфери и организованости клуба, Жеља то свакако заслужује.