Ранко Филиповић, председник Скупштине општине Лајковац

Рођен 28. априла 1980. године у Ваљеву, живи у селу Стрмово. Дипломирани инжењер машинства, запослен у РБ “Колубара”. Основну школу завршио у Лајковцу као носилац Вукове дипломе, потом завршава Специјализовано математичко одељење Ваљевске гимназије, а затим Машински факултет Универзитета у Београду на смеру Процесна техника.

Члан је Демократске странке Србије од 2001. године. У странци је обављао функције потпредседника Општинског одбора, председника и потпредседника Омладинских одбора, више пута је биран за члана Општинског одбора, а биран је и у Главни одбор ДСС, Председништво Омладине ДСС, као и Окружни одбор ДСС. Тренутно обавља функцију потпредседника Општинског одбора Демократске странке Србије Лајковац и обавља функцију председника Скупштине општине Лајковац од јуна 2008. године.

Похађао је и завршавао водеће политичке курсеве, од чега треба посебно истаћи курсеве Националног демократског института и Интернационалног републиканског института. Од 1995. године веома активан у свим политичким и друштвеним дешавањима у Лајковцу. Зачетник је неколицине акција на територији општине Лајковац које су временом прерасле у традиционалне.

Сматра да се само жестоким радом може доћи до остваривања постављених циљева и жељених резултата.

Ожењен, супруга Александра је дипломирани инжењер технологије.