Активности Градске библиотеке Лајковац

Градска библиотека Лајковац наставља интензивне активности, било да је у питању организација културних догађаја у Лајковцу, било да се ради о учешћу на националним и међународним скуповима. Управо данас делегација Градске библиотеке присуствује централној манифестацији обележавања јубиларне 180. годишњице оснивања националне библиотеке у Београду – Народне библиотеке Србије.

У оквиру пројекта на којем Градска библиотека интензивно ради три године, у недељу 5. марта биће представљено дело проф. др Злате Бојовић ”Стари Дубровник у Српској књижевности” и организован разговор са аутором.

Већ 6. марта представници Библиотеке учествоваће на свечаној промоцији Зборника са Научног скупа ”Господар Гиштова”, која ће бити организована у Римској дворани Библиотеке Града Београда

Од догађаја који су, за сада, најављени из Градске библиотеке, издвајамо књижевни сусрет планиран за 29. март. Гост Лајковца поново ће бити књижевница Светлана Велмар Јанковић, а овом приликом биће представљена њена последња књига „Капије Балкана“ – брзи водич кроз прошлост Београда, како је ово дело најкраће описано.