Победа Железничара, пораз Задругара

На старту пролећног дела првенства Српске лиге Запад Железничар је победио Јасеницу 1911 са 3:2 и тиме наставио успешан низ из првог дела првенства. У комшијском дербију у Мионици Задругар је поражен са 2:0. Жеља у недељу од 14.30 игра против Полета у Љубићу крај Чачка, док Задругар у исто време дочекује Полимље на свом стадиону.

 

Гости из Смедеревске Паланке играли су отворено и оставили одличан утисак, али су првотимци Жеље смогли снаге да меч приведу крају минималном победом. Јасеница је повела голом Властића, да би наш српсколигаш крајем првог полувремена преокренуо резултат головима Томића и Марковића. Гости су изједначили поготком Вићентијевића, али је средином другог полувремена Јовановић постигао трећи гол за „плаве“, што је био и коначан резултат.

Железничар је на четвртом месту са 28 бодова, два мање од трећепласираног Рудара из Костолца, а следеће недеље игра од 14.30 игра против Полета у Љубићу.

У комшијском дербији Зоне Дрина одиграном у Мионици, Рибница је тек у другом полувремену сломила отпор Задругара и головима Симовића и Радовановића остварила победу од 2:0. Наш зонаш заузима десету позицију са 21 бодом, а у недељу од 14.30 дочекује последњепласирано Полимље на свом стадиону, што је идеална прилика за „поправни“.