Традиционална изложба пчеларске опреме и пчелињих производа

У недељу су Друштво пчелара Лајковац и Пчеларска организација Мачванског и Колубарског округа организовали “Пчеларску изложбу Лајковац 2012”, коју је, као и увек, пратило саветовање за пчеларе. Изложба је постала традиционална и одржана је седми пут за редом. Гости су били пчелари из Пожеге, Косјерића, Ваљева, Рудника, Лазаревца, Обреновца, Уба, Осечине и других градова. Пчеларску опрему, прибор и амбалажу представило је десет, а мед и производе од меда пет излагача.

 

Изложбу на платоу испред Градске куће отворио је Аца Алексић, председник збратимљеног удружења из Пожеге. У оквиру саветовања одржана су три предавања. Дача Драмлић из Ариља пренео је активности ИО СПОС, након чега је емитован кратак филм о пчеларењу. Други предавач био је Матија Марковић, који је презентовао систем борбе против Варое. Др Љубинка Стојковић је пренела своја искуства у коришћењу лека из пчелиње апотеке.

По завршетку предавања организован је округли сто на којем су предавачи одговарали на питања која су постављали пчелари изаинтересовани градјани. Највише питања је било намењено др Љубинки Стојковић, на тему коришћењу лекова из пчелиње апотеке и смањењу коришћења антибиотика.

С обзиром на присуство великог броја пчелара, љубитеља пчеларства и пчелињих производа, квалитетну понуду на изложби, чињеницу да је предавање одржано у прилично попуњеној великој сали Градске куће, а да су пчелари задовољни препорукама које су добили, може се закључити да је “Пчеларска изложбу Лајковац 2012” протекла веома успешно.

{gallery}12_03_29{/gallery}