Твоје не мења све – радионица о борби против злоупотребе дроге

Под слоганом „Твоје не мења све“ у петак су у основној школи „Миле Дубљевић“ одржане радионице посвећене борби против злоупотребе дрога. Радионице су одржане за ученике седмог разреда осмог разреда и део су редовних активности Савета за борбу против наркоманије општине Лајковац.

 

– Сматрам да је итекако користан овакав рад са ученицима, што се и показало када дођете у одељења којима су већ оџана таква предавања, радионица, трибина, када су деца гледала позоришне представе на тему злоупотребе дрога или ма какав рад из ове области. Видљив је помак. На предавању се говорило о томе шта су карактеристике уласка у свет психоактивних супстанци, зашто и на које начине се то дешава, које су заблуде младих људи, како из првих корака долази до тога да се развију болести зависности – изјавила је председник Савета за борбу против наркоманије у општини Лајковац, Мила Митровић.

Радионице је водила Кристина Цвејанов из ваљевског удружења „Добри људи“, с којим Савет већ има позитивна искуства.

– Користимо пуно примера, искустава младих људи које смо сусретали, и то су приче које својом аутентичношћу увек побуде интересовање. Покушавамо да комуницирамо на начин који је њима близак и покушавамо да их укључимо интерактивно у све тренинге, предавања и радионице – рекла је Кристина Цвејанов

Рад Савета за борбу против наркоманије у општини Лајковац одвија се током школске године. Осим ђачких радионица, које су везане за професионалну оријентацију, током маја реализоваће се ликовни конкурс на задату тему, а комисија ће наградити најбоље радове, најавила је Мила Митровић.

{gallery}2012_04_02{/gallery}