Одбојкашице на корак од Суперлиге!

Десило се оно што ОК Железничар, у изједначеној трци за прво место, чека од старта лиге – а то је кикс Јединства из Старе Пазове. Изненађење је приредила трећепласирана Црнокоса из Косјерића савладавши у гостима Јединство са 3:1, док су одбојкашице Жеље истим резултатом у Београду добиле Поштар 064. Тако је, коло пре краја, Жеља избио на прво место са два бода предности.

 

За директан пласман у Суперлигу Лајковчанкама је довољна победа у суботу против такође добре екипе Радничког из Крагујевца. Утакмица ће почети у 19 сати у фискултурној сали СШ „17. септембар“ и то је уједно позив навијачима да испуне трибине и да се уједно прослави улазак у елитни ранг такмичења.

Шампионска титула и учешће у Суперлиги биће највећи успех у историји женског спорта у Лајковцу. То је резултат вишегодишњег улагања у клуб и напорног рада стручног штаба и играчица. Захваљујући појачањима, за две године ОК Железничар се пласирао у два републичка ранга, али је то допринело и популарности одбојке. Омасовљен је рад са млађим категоријама, тако да сада преко 100 девојчица тренира овај популарни спорт.