Фудбалски викенд

У 24. колу Српске лиге Запад Железничар је у Ужицу поражен од Јединства са 3:0, док је Задругар на свом терену савладао Лозницу са 2:1.

Победом над Жељом и ремијем Мачве у Петровцу на Млави, Ужичани су поново избили на водећу позицију, са бодом предности. Голове су постигли Жунић у 14. и Мудринић у 32. и 76. минуту. Железничар је и даље на четвртом месту са 39 бодова, три више од крагујевачке Победе. У следећем колу дочекује шестопласирану Шумадију, утакмица се игра у недељу 13. маја од 16.30.

Задругар је остварио велику и значајну победу против далеко познатијег супарника. Куриозитет је да је лајковачки зонаш већ у шестом минуту водио са 2:0. У трећем минуту гол из пенала је постигао Ђенисић, да би на 2:0 повисио Леонтијевић три минута касније. У завршницу меча Задругар је ушао са 10 фудбалера јер је због повреде изашао Грујичић. а пре тога су већ обављене три измене. То су искористили Лозничани да у 82. минуту смање на 2:1.

Задругар је на 12. месту Зоне Дрина са 29 бодова, девет више од претпоследње Дрине и четири више од Златибора на 14. месту. У следећем колу иде се „на ноге“ Златару, утакмица се игра у недељу од 16.30.