Фудбалски викенд

Железничар је у суботу поделио бодове са ваљевском Вујић водом,у мечу у којем није било голова, а ни превише изразитих шанси за поготке. Задругар, ко зна који пут ове полусезоне, није имао довољно среће – у Ваљеву је поражен од Радничког минималним резултатом 1:0.

Железничар је задржао четврто место, с тим што се крагујевачка Победа сада примакла „плавима“ на бод разлике. То, наравно, нема никакав такмичарски значај, али има борба за прво место у којој се десио можда и пресудан тренутак. Наиме, Мачва је код куће поражена у дербију против Рудара, доке је ужичко Јединство победом над екипом Раднички Стобекс стекло четири бода предности.

Такође треба споменути да су Убљани и Вујић вода највероватније изборили опстанак, јер имају знатну предност испред два последња тима на табели – Слоге из Пожеге и Слоге из Бајине Баште. Следеће недеље од 17 сати Жеља игра на београдском Бумбаровом брду против Партизана.

После пораза од Радничког, Задругар је на 12. месту са 33 бода, а Јединство и Златибор имају бод, односно два мање. У недељу 26. маја од 17 сати, са императивом победе, Задругар дочекује ФАП.