Победе Железничара и Задругара

Важну победу у борби за опстанак остварио је јуче Задругар – 3:2 против ФАП-а, у драматичној завршници. С друге стране, победа Железничара од 2:1 на Бумбаревом Брду била је прилично рутинска и учврстила је „плаве“ међу водећим тимовима српсколигашког запада.
Пред око 300 својих навијача, Задругар је губио до 75. минута. Гости су водили са 2:1, стрелци су били Несторовић у 30. минуту за домаће, а Томић у 44. и Кијановић у 67. за тим из Прибоја. До преокрета је дошло највише захваљујући младом центарфору Јеринићу, који је свој први гол дао у 75. минуту из пенала, а други у 82. минуту након соло продора.

С обзиром да тренутно постоји могућност да чак пет клубова испадне из Зоне, Задругар је на 11. месту тик изнад те границе, са бодом више од ваљевског Радничког и два од Јединства из Владимираца. Отежавајућа околност је што у недељу игра у Ваљеву против тренутног лидера Крушика, који ће сигурно дати све од себе да победи. Утакмица на стадиону Крушика почиње у 17 сати. Иначе, у дербију кола Будућност је савладала Крушик са 2:0 и смањила разлику на један бод. Најпознатији ваљевски клуб следеће недеље гостује Осечини.

Српска лига Запад је у такмичарском смислу тренутно мање занимљива за нас, али вреди забележити победу Жеље у београдском насељу Бумбарево Брдо. На тешком терену Лајковчани су се боље снашли. У 18. минуту Обрадовић је искористио једну лопту коју је одбио голман домаћих и послао је са 16 метара у незаштићени део гола Партизана. На 2:0 повисио је Бранковић у 57. минуту, изненадним шутом са око 20 метара. Пораз Партизана ублажио је Грујичић у 67. минуту. Треба истаћи да је голман Жеље Танасијевић у 34. минуту одбранио пенал, што је свакако био важан тренутак за коначан исход меча.

Жеља има најстабилнију сезону од повратка у Српску лигу. Највероватније ће задржати честврто место, што може обезбедити већ следеће недеље од 17 сати када дочекује фењераша Слогу из Бајине Баште. На Западу све је познато два кола пре краја: екипи Јединство путеви из Ужица недостаје само бод да овери титулу, док у Зону испадају Слога из Бајине Баште и имењак из Пожеге. Вреди забележити да су се нижег ранга спасли убско Јединство и ваљевска Вујић вода.