Победа „Лептирића“ у Пожаревцу

Деца предшколске групе ПУ „Лептирић“ учествовала су 18. маја на Фестивалу традиционалних игара и модерног плеса у Пожаревцу. У конкуренцији 28 предшколских установа из Србије, Републике Српске и Црне Горе, „Лептирић“ је освојио прво место.

У програму су наступиле две групе: старија васпитна са музичко-сценским делом „Нестрпљиви снови“, са којом су радили васпитачи Александра Милутиновић и Јасмина Спасојевић, и предшколска група са делом „Ко некад у осам“, коју су припремале васпитачице Мира Јовић, Мира Тодоровић, Биљана Савковић и Дајана Танић.

Критеријуми за одлучивање жирија били су: примереност покрета узрасту, синхронизација покрета, избор музике, избор костима и идеја.

Деца из ПУ „Лептирић“ учестовале су и на „Фестивалу оптимизма“, познатом и као „Baby exit“. Осим две награђене групе из Пожаревца, учествовала су деца из мешовите групе предвођена васпитачима Јасмином Петровић, Милицом Марковић и Милком Спасић, као и деца из средње групе са васпитачима Јованком Радовановић и Драганом Туфегџић. Ова манифестација, која се одржава на Петроварадинској тврђави у Новом Саду, ревијалног је карактера.

{gallery}2012_05_28{/gallery}