Задругар у тешкој ситуацији

За Лајковчане у овом тренутку далеко је интересантнија судбина Задругара у Зони Дрина, него збивања у квалитетнијем рангу такмичења где Жеља одавно има јасну ситуацију и рутински приводи сезону крају. Недељним поразом од Крушика, Задругар је на корак од испадања, с обзиром да ове године чак пет тимова из Зоне Дрина прелази у нижи ранг.

Крушику је победа била изузетно важна како би се приближио великом успеху – освајању титуле и пласману у Српску лигу. Домаћини су славили са 2:0, иако нису показали сјајну игру. Томе је свакако допринело и рано вођство, већ у 8. минуту (Стојић), искључење Ђенисића у 26. због другог жутог картона, као и можда престрого досуђен пенал у 56. минуту, који је у гол претворио бек Марковић. Крушик има три бода више од Будућности, која има бољи међусобни скор, тако да ће одлука о прваку ипак пасти у последњем колу. Крушик гостује у Владимирцима, а Будућност дочекује Рибницу.

На жалост, расплет је такав да из Зоне испада пет клубова. Задругар је тренутно на 12. месту са 36 бодова, Јединство са 35 још увек гаји неку наду, а клубови „изнад црте“ који су у опасности су Милош Поцерац и Раднички из Ваљева. У недељу од 17 сати, у последњем колу, Задругар дочекује растерећену Осечину. Међутим, победа не значи опстанак, уколико не киксну Поцерац или Раднички. Поцерац је домаћин ФАП-у који је пребринуо бриге за опстанак, док Раднички гостује Златибору, који је већ испао.

Растерећени Железничар умало није поражен од тима који се већ преселио у нижи ранг, од Слоге из Бајине Баште. Слога је водила са 1:0 и 2:1, а „плави“ су изједначили у 90. минуту из пенала. Голове за Жељу су постигли Небојша Марковић у 47. и Јовановић у 90. минуту. Железничар је и даље на високом четвртом месту, а следеће недеље игра са Слободом у Чачку. Са претежно домаћим снагама и подмлађеним саставом, Жеља је постигао одличан резултат ове сезоне.

И на српсколигашком Западу интересантнија је вест да убско Јединство није успело да опстане у овом рангу такмичења, после низа година. Судбина је запечаћена поразом на свом стадиону од Полета из Љубића. Од раније је познато да је шампион и нови прволигаш Јединство путеви из Ужица.