У Лајковцу успешно спроведена акција „Очистимо Србију“

У суботњој акцији „Очистимо Србију“ на територији општине Лајковац, која је трајала од 9 до13 часова, учествовало је преко 400 волонтера и 60 радника ЈП „Градска чистоћа“. Евидентно је да се број волонтера знатно повећао у односу на претходну годину. У различитим деловима општине прикупљено је укупно 500 врећа и 170 кубних метара отпада.

 

У јутарњим сатима у просторијама „Градске чистоће“ је координаторима за пријављене локације извршена расподела рукавица, врећа за прикупљање отпада и промотивних мајица. Координатор акције за општину Лајковац био је директор ЈП „Градска чистоћа“ Томислав Радовановић.

Поред представника локалне самоуправе и радника „Градске чистоће“, акцију су подржали: ОШ “Миле Дубљевић“ са чак 80 ученика и наставника, ОШ “Димитрије Туцовић“са 30 учесника, Еколошки покрет „Castrum Brodare“ са 25, Месна заједница Лајковац са 15 учесника, ФК“Железничар“ са 40, а ФК “Задругар“ са 20 својих чланова, ЈП „Железнице Србије“ са 70 учесника, ПЦ „Елмонт“ са 40, Општински одбор СПС-а са 25, Демократска странка и КДО са укупно 60 учесника.

Приоритет за чишћење имале су локације које су грађани пријавили на сајт „Очистимо Србију“ и места која је одредила „Градска чистоћа“. Механизацијом комуналног предузећа уклоњен је отпад са неколико локација: ромско насеље Дубрава, Ратковац, Стрмово, Врачевић-Костојевац, Боговађа и Рубрибреза поточара. Остале локације на којима се прикупљао отпад су: простори око фудбалских терена и спортске хале, железничка станица, школско двориште и простор око Дома културе у Јабучју, приобаље реке Колубаре, Јолића воденица, део Ибарске магистрале дужине 1,5 километара у правцу Петке, индустријска зона- круг „Елмонта“ и Београдски пут до пумпе ОМВ.

Општина Лајковац се захваљује свим организацијама, удружењима и грађанима који су се прикључили акцији, увидевши њен значај.

{gallery}2012_06_11{/gallery}.