Задругар за мало није изборио опстанак

Упркос победи у последњем колу над Осечином, због исхода осталих мечева који су о томе одлучивали, Задругар није успео да избори опстанак у Зони Дрина. По приказаним играма то свакако није заслужени епилог, али ове сезоне лајковачки зонаш није имао ни спортске среће. У Српској лиги Железничар је првенство завршио на одличном петом месту.

Задругар је тик „испод црте“ која га раздваја од 11 тимова који ће и следеће сезоне наступати у Зони, а чак пет тимова се ове године сели у нижи ранг такмичења. У недељу је Задругар освојио три бода против Осечине, али су и други конкуренти за „спасоносно“ 11 место остварили победе. Поготово се то односи на ваљевски Раднички који је победио Златибор (додуше већ отписани) у гостима са 2:1, али и на екипу Милоша Поцерца која је код куће славила против ФАП-а идентичним резултатом. ФАП и Милош Поцерац имају само бод више од Задругара, али то им је довољно за опстанак.

Можда и највеће изненађење првенства је ваљевски Крушик који је успео да обезбеди титулу на врућем терену у Владимирцима и тако надмаши по свему познатију Будућност. У Владимирцима је било 1:1, Крушику је бод био довољан, тако да убедљива победа „Буде“ над Рибницом од 3:0 ништа није значила.

У Српској лиги Запад све најзначајније било је познато пре последњег кола: првак је Јединство путеви из Ужица, у Зону се селе убско Јединство, Слога из Бајине Баште и Слога из Пожеге. У последњем колу Жеља је поражен од Слободе у Чачку са 1:0, чиме је пао за једну позицију на табели и првенство завршио на петом месту са 47 бодова, док је на четврто ускочила крагујевачка Победа са бодом више. Рудар је у последњем колу претекао Мачву и заузео друго место.