Спортске вести

Прошле недеље одржана је Скупштина ФК Железничар на којој су усвојени Извештај о раду и Финансијски извештај за сезону 2011/12. Констатовано је да је клуб добро и одговорно пословао, као и да је остварен одличан резултат – Жеља је превенство завршио у врху табеле, на петом месту. Показало се да је постављање некадашњег Жељиног фудбалера Александра Пакића за шефа стручног штаба на полусезони био добар потез. Као позитиван помак посебно је истакнуто да је у сенироском тиму играло доста младих играча из сопствене школе фудбала, што ће бити императив и убудуће. Нова Скупштина заклазана је за 9. јул, када ће бити изабрано ново руководство клуба.
Још увек није потврђено, али Задругар ће највероватније задржати место у Зони „Дрина“ захваљујући спајању Лознице и Радничког из Клубаца. На чело тима вратио се Драган Вујовић, који је у протеклој сезони неко време био тренер убског Јединства.

На листи главних фудбалких судија Српске лиге Запад налази се и Александар Радојичић из Лајковца, док је Влада Миловановић на листи помоћних судија.

Овог викенда се завршава Летња лига региона западна Србија у кошарци. Железничар игра са Студентом у Бајиној Башти. У претпоследњем колу Жеља је на свом терену убедљиво поражен од екипе Владимраца – 66:108.