Михајловац изненадио „плаве“

У петом колу Српске лиге Запад „Железничар“ је пред око 500 својих навијача одиграо нерешено са новајлијом из Михајловца – 2:2. То је други реми „плавих“, уз једну победу и два пораза, тако да се лајковачки српсколигаш налази на 11 месту са ипак скромних пет бодова.

Одиграна је у недељу тврда утакмица о чему сведочи чак осам жутих картона, по четири обема екипама, које је судија Срећковић већином доделио у другом полувремену, по општем мишљењу присутних на стадиону на тај начин доста реметећи ток утакмице.

„Сељак“ је повео са 1:0 у 26. минуту када је центарфор Станојевић, после употребљивог центаршута, главом послао лопту у супротан угао гола Јанковића. Већ осам минута касније, поново хладан туш за гледаоце на градском стадиону у Лајковцу. После одлично изведене контре Милосављевић је утрчао у шеснаестерац домаћина и поред истрчалог Јанковића лопту упутио у мрежу – 2:0 за госте.

Онда на сцену ступају Славољуб и Небојша Марковић. После њиховог дуплог паса у шеснаестерцу гостију, Славољуб је у 38. минуту пласирао лопту испод голмана гостију Колунџије. Већ у 42. минуту соло продор Славољуба Марковића којег руши одбрана гостију, а судија Срећковић оправдано показује на белу тачку. Сигуран је био Небојша Марковић и изједначио резултат на 2:2. То је био и крајњи резултат, иако после голеаде у првом полувремену није изгледало да ће се меч тако завршити. Агилни су били актери меча и у другом полувремену, било је напада на обе стране, али без озбиљнијих шанси за поготке.

У наредном колу „Жеља“ гостује „Мачви“, утакмица се игра 22. септембра од 16 сати.