Одличан старт Јабучја и Рубрибрезе у Окружној лиги

Лајковачки фудбалски клубови, првенствено „Јабучје“ и „Рубрибреза“, играју запажену улогу на старту Окружне лиге Колубара. После пет кола, ОФК „Јабучје“ дели прво место са екипом „Брезовице“ са по 13 бодова, док је „Рубрибреза“ трећа са 12. „Пепељевац“ на седмом и „Задругар“ на осмом месту су у групи тимова са по седам бодова, а најслабије пласирани тим из наше општине је „Младост“ Врачевић на 12. месту са шест бодова. Свакако се више очекивало од доскорашњег зонаша „Задругара“, али чест је случај да тимови после испадања из вишег ранга такмичења западну у кризу.
У последњем колу одиграном у среду „Рубрибреза“ је на свом терену поражена од „Брезовица“ са 1:3, „Јабучје“ је играло нерешено са „Полетом“ 0:0, „Задругар“ је победио „Врујце“ у гостима са 1:0, истим резултатом „Пепељевац“ је код куће савладао „Дивце“, док је „Младост“ код куће убедљиво поражена од ЗСК-а резултатом 1:4.

У суботу од 16 сати „Задругар“ дочекује ваљевски „Тешњар“ док „Рубрибреза“ гостује у Бањанима. Сутра од 16 часова је дерби у Брезовицама, где се састају два водећа тима: домаћин и ОФК „Јабучје“. У исто време „Пепељевац“ гостује у Трлићу, а „Младост“ из Врачевића у Попучкама, предграђу Ваљева.