Пријем за Дарена Миливојевића

Познато је да је све више доктораната, мастера и студената који за своје тезе или дипломске радове бирају дело Радована Белог Марковића, угледног српског књижевника и најпознатијег житеља вароши на Колубари. За посебан понос је чињеница да је то недавно учинио и један млади Лајковчанин, Дарен Миливојевић, чиме је постао најмлађи тумач дела Белог Марковића. Дарен је на Филолошком факултету Универзитета у Београду дипломирао са десетком на тему “Фантастична бића у прози Милована Глишића и Радована Белог Марковића”.

Тим поводом председник Општине Живорад Бојичић приредио је пријем за младог дипломца и пожелео му много успеха у будућем раду. Пријему је присуствовао и књижевник Радован Бели Марковић, као и заменик председника Општине Лајковац Горан Миловановић.

Дарен Миливојевић је већ дуже време укључен у активности којима се представља и промовише стваралаштво Радована Марковића. Био је учесник научног скупа којим је обележено 40 година књижевног рада колубарског ”маестра од пера”, а недавно је сврстан у Редакцијски одбор за објављивање изабраних дела Радована Белог Марковића, заједно са универзитетским професорима и књижевним критичарима