„Жеља“ поражен, „Јабучје“ јесењи шампион

У 14. колу Српске лиге Запад „Железничар“ је убедљиво поражен од „Полета“ на гостовању у Љубићу код Чачка – домаћи су славили са 4:0. После овог пораза „плави“ деле 13. и 14. место са Партизаном (ББ) са по 13 бодова. У последњем колу следеће недеље од 13 сати дочекују петопласирани костолачки „Рудар“. Без обзира на квалитет противника, излишно је и говорити колико би победа била значајна јер би се „утезањем“ тима током зимске паузе већ на почетку првенства могло стићи до средине табеле. На врху је пожаревачки „Млади радник“ са 29 бодова, следе Слога (ПМ) са 27 и Мачва са 24. Зачеље држе „Раднички Стобекс“ са 10 и чачанска „Слобода“ са 11 бодова.
Лајковачки клубови су у последњем, 15. колу Колубарске окружне лиге били мање успешни него до сада, али је „Јабучје“ убедљивом победом над „Пепељевцем“ од 5:1 (и то на гостујућем терену) „оверило“ позицију лидера јесени. Јабучје је чак повећало предност над „Брезовицама“ на четири бода јер је другопласирани тим ремизирао на гостовању у Попучкама. У завршници првенства знатно се поправила „Младост“ која је овог викенда победила са 1:0 у гостима индиспонирани „Тешњар“. Непријатан пораз доживео је „Задругар“ на свом стадиону од „Тулара“, а није за утеху што је пораз био минималан – 0:1. „Рубрибреза“ је у Дивцима поражена са 2:1.

Дакле, Јабучје је шампион јесењег дела првенства са 34 бода, а водећа позиција била је неспорна скоро све време. „Задругар“ је шести са 23, Рубрибреза осма са 21, а „Пепељевац“ девети са 20 бодова. „Младост“ из Врачевића заузима 11 место са 19 бодова. Не само да су најзаступљенији, већ су у просеку лајковачки клубови најуспешнији ове сезоне у Колубарској окружној лиги.