Радови на Хали спортова

Завршетак Хале спортова од изузетног је значаја за спортски па и културни живот Лајковца. Како теку радови говори Владан Чоловић, директор Дирекције за изградњу и уређење Лајковца:

– Интензивно се ради на Хали. Имамо мало проблема са финансирањем од Републике, из средстава НИП-а, тако да новац за извођача радова касни, али то још увек иде подношљивим темпом. Требало би до краја године да имамо комплетно покривену и затворену халу, унутра смо урадили све преградне зидове, тренутно се раде електричне и противпожарне инсталације, као и инсталације видео надзора, расвете и озвучења. Прилично компликован пројекат и техничка документација, многе ствари дорађујемо у ходу јер нису биле предвиђене, али мислим да све то иде како треба и да ће половином следеће године бити завршено – каже Чоловић.

Капацитет Хале спортова биће 1200 места и у њој ће моћи да се организују сви типови спортских догађаја. У оквиру хале биће изграђени локали за изнајмљивање како би се објекат могао одржавати из сопствених прихода.