Скупштина једногласно оснивању ЈП „Лајковац услуге“

Одборници Скупштине општине Лајковац на седмој седници једногласно су донели Одлуку о оснивању Јавног предузећа за обављање комуналних делатности ”Лајковац услуге” Лајковац. Чланови градског парламента су на овој седници изабрали в.д. директора и Надзорни одбор ЈП „Лајковац услуге“. Скупштина је усвојила и Одлуку о условном отпису камата и мировању пореског дуга, Одлуку о финансирању трошкова вантелесне оплодње и дала сагласност на Локални акциони План за решавање питања избеглих, интерно расељених лица и повратника у општини Лајковац 2013-2016.

Ново јавно предузеће „Лајковац услуге“ апсорбоваће вишак запослених из Општинске управе и јавних предузећа из тзв услужних делатности, као што су хигијеничарке, кафе куварице, радници обезбеђења и слично. Било је неопходно на данашњој седници донети нову одлуку, односно ускладити је са новим Законом о јавним предузећима. Предраг Мирковић, председник Скупштине општине о томе каже:

– На овај начин решићемо питање наших људи, вишка запослених у администрацији и јавним предузећима и нико неће остати без посла. То је најважније. Постоје процедуре које морамо спровести, али имамо месец-месец и по дана да кренемо са новим јавним предузећем.

За директора новооснованог предузећа именован је Јован Савичић, док су у Надзорни одбор изабрани Душан Обрадовић, Лазар Ћирковић, а трећи члан ће бити из редова запослених.

Одлуком о условном отпису камата и мировању пореског дуга сва физичка лица, предузетници и правна лица која на дан 31. октобра 2012. године имају неплаћене обавезе по основу изворних јавних прихода, да би стекли ово право, дужни су да доспеле обавезе од 1. новембра до 31. децембра 2012. године плате најкасније до 31. јануара 2013. године, као и да редовно плаћају текуће обавезе од 1. јануара 2013. Одлука о финансирању трошкова вантелесне оплодње предвиђа да ће Општина Лајковац из 20 милиона динара намењених социјалној заштити по потреби издвојити средства за парове који буду желели да покушају да вантелесном оплодњом у Здравственом центру Ваљево добију потомство.

Сви шефови одборничких група са говорнице Скупштине честитали су колегама и грађанима општине Лајковац Новогодишње и Божићне празнике.

{gallery}2012_12_29{/gallery}