Едукација за сарадњу са родитељима у „Лептирићу”

У Предшколској установи “Лептирић” почетком јануара одржан је дводневни семинар под називом „Добра сарадња са родитељима = добро деци + добро нама + добро њима“. Програм је акредитован од стране Министарства просвете, намењен је васпитачима, наставницима, стручним сарадницима. Циљ програма је јачање компетенција запослених у образовању за сарадњу са родитељима.

О семинару Весна Радонић, аутор и реализатор, каже:

– С обзиром на то да се сарадња са родитељима мења у односу на неке раније периоде, као што се мењају и законске регулативе и време у којем живимо, сматрали смо да је неопходно да се ојачају компетенције и мост сарадње са родитељима некако учврсти. Првог дана бавимо се значајем и важношћу сарадње са родитељима, затим колико су темпераменти важни у комуникацији не само са родитељима, већ генерално.

Дакле, бавимо се неким важним карактеристикама темперамента родитеља и како превазићи негативне одлике одређених темперамената, али се бавимо и темпераментима код деце. Такође, бавимо се типовима васпитних стилова у породици и започињемо поглавље о конфликтима који су тема и другог дана радионице. Разрађујемо конкретне ситуације, које се иначе дешавају у сарадњи са родитељима, поготово конфликтне, и покушавамо заједнички да их решимо.

Реализовани семинар наставак је континуиране едукације запослених у ПУ „Лептирић“.

{gallery}2013_01_14{/gallery}