Промоција књиге Биљане Марковић Јевтић

Градска библиотека Лајковац вечерас у великој сали Градске куће организује промоцију књиге Биљане Марковић Јевтић „Прича из детињства“. Промоција почиње у 19 сати. О књизи говоре проф. др Воја Марјановић, књижевни критичар и аналитичар и књижевник Радован Бели Марковић, рецензент књиге.

Биљана Марковић Јевтић је Лајковчанка пореклом, рођена 1971. године, кћерка је некадашњег председника Општине Драгана Марковића. Студирала је на Филозофском факултету у Београду. Као студент почела је да ради у Радио телевизији Београд, Редакцији за децу и младе. Добивши звање новинар уредник, уређивала је емисије за децу и писала сценарија. Пише за најмлађе, али и за оне мало старије. Живи у Београду.

„Прича из детињства“ је њена прва књига дечје поезије, у питању су песме које су инспирисане њеним детињством и детињством њене деце. По сопственим речима, аутор жели да са садашњим генерацијама подели како је било бити дете у седамдесетим и осамдесетим годинама прошлог века, правећи паралелу са временом у којем они одрастају. Њене песме су духовите и тиме привлачне најмлађима.