Нове активности Савета за борбу против наркоманије

У петак је у Основној школи „Миле Дубљевић“ настављен циклус едукативних радионица којe организује и припрема Савет за борбу против наркоманије у Општини Лајковац. За ученике петог и шестог разреда одржана је радионица на тему „Методе и технике учења“. Циљ радионице је да научи ученике на који начин могу да савладају одређено градиво. „Пошто је перманентно образовање потреба савременог човека, све интенције у друштву говоре да до краја живота морамо да се едукујемо. Врло је битна мотивација за учење, неодлагање, свакодневно учење, обнављање наученог градива – рекла је Мира Михајловић из ваљевске агенције „СКАН“, која је са Јасмином Момчиловић одржала радионицу.


Мила Митровић, председник Савета за борбу против наркоманије, најавила је део активности Савета у другом полугодишту:

– Савет за борбу против наркоманије у општини Лајковац, у оквиру свог програма рада у другом полугодишту, у основној школи „Миле Дубљевић“ отпочео је низ радионица едукативног карактера, које ће бити настављене следеће недеље и током наредних месеци. Данас су ученици петог разреда у прилици да учествују у једној од тих радионица, данашња је везана за тему која је петацима потребна, док се не навикну на већи број наставника и предмета, а нарочито су важне технике учења. Исти предавачи, педагог Јасмина Момчиловић и психолог Мира Михајловић из агенције СКАН одржаће и следећу радионицу, посвећену ученицима седмог и осмог разреда. Припремили смо две интересантне теме о одрастању и променама које то прате, а за ученике осмог разреда професионалну оријентацију, програм усмеравања за ученике. Што се тиче наставка трибина, већ 11. марта биће организована трибина коју ће водити Кристина Цвејанов, вршњачки едукатор и уредник сајта Никад хероин, а тема је „Дроге – корак до дна“ – рекла је Мила Митровић.

За ученике старијих разреда основних школа и млађих ученика средње школе у априлу ће бити одржана трибина „Здрав живот“, који је добио и подршку Министарства просвете Републике Србије, које иначе подржава активности којима је циљ едукација младих, здрави стилови живота, превенција злоупотребе психоактивних супстанци и слично. Пројекат је реализован у многим градовима Србије.

{gallery}2013_02_25a{/gallery}