Одбојкашице у плеј-оф са шесте позиције

Велики преокрет направиле су девојке „Жеље“ у суботу у Обреновцу и победиле ТЕНТ са 3:2 после вођства домаћих од 2:0. Међутим, за преузимање петог места од ТЕНТА и бољу стартну позицију за плеј-оф било је потребно да домаће не освоје бод јер је овај меч директно одлучивао о томе. Обе екипе на крају лигашког дела првенства имају по 26 бодова, али су Обреновчанке због повољнијег скора на петом месту. То значи да ће „Железничар“ на мегдан трећепласираној „Визури“, а ТЕНТ четвртом ужичком „Јединству“.

У сваком случају, леп успех за Лајковчанке у првој суперлигашкој сезони. Осим тога, у последња два меча, наш тим је показао да може да се носи са Београђанкама, тако да ништа унапред није изгубљено. У преосталим мечевима плеј-офа састају се Црвена звезда-Колубара и НИС Спартак-Динамо. У нижи ранг ће се преселити Варадин, док ће се Јединство из Старе Пазове за опстанак борити са другопласираним тимом Прве лиге.

ТЕНТ – Железничар 2:3 (25:21, 25:11, 22:25, 26:28, 12:15)

Дворана: СКЦ Обреновац. Гледалаца: 200. Судије: Драгутин Ћук и Александра Баланџић (обоје из Београда). Трајање меча: 112 минута.

ТЕНТ: Митровић 21, Вигњевић 5, Мисојчић 11, Дугић 12, Пузовић 20, Станимировић 16, Вукомановић (либеро), Андрић, Стевановић, Пилиповић, Ћеранић, Јовичић (либеро). Тренер: Никола Јерковић.

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Вељковић 10, Тривуновић 16, Лазаревић 2, Бишевац 14, Тешановић 7, Вуловић 4, Шкарић (либеро), Раковић 1, Кнежевић (либеро), Аћимовић 3, Јовичић 15, Петровић. Тренер: Марко Радосављевић.