Вече поезије Душка Трифуновића

На Светски дан поезије, синоћ је у великој сали Општине одржано вече посвећено поезији Душка Трифуновића. Градска библиотека је угостила кантаутора Бранка Пражића, који је уз песму и гитару подсетио на познате хитове из осамдесетих, које смо сви слушали и знали. Ово је била прилика да се подесетимо хитова „Живот је маскенбал“, „Има нека тајна веза“, „Главо луда“, „Шта би дао да си на мом месту“…


Све те песме везују се за име Душка Трифуновића, који је написао све оно што се данас сврстава у антологијске музичке хитове. Бранко Пражић је говорио стихове Душка Трифуновића, причао анегдоте и догађаје који су га пратили у току шеснаестогодишње сарадње са Душком Трифуновићем.

Душко Трифуновић рођен је 13.9.1933. године у Сијековцу код Босанског Брода. Аутор је двадесет књига поезије, четири романа и неколико драма. Писао је поезију, а 300 његових песама је музички обрађено и постали су апсолутни хитови познатих музичких група и бендова тог времена, као што су: „Бијело дугме“, Тешка индустрија“, Сеид Мемић –Вајта, „Индекси“, Здравко Чолић. На телевизији је запамћен као аутор емисија на ТВ Сарајево „Шта дјеца знају о завичају“ . Преминуо је 28. јануара 2006. године у Новом Саду, где је живео и радио од 1992.

 

{gallery}2013_03_25{/gallery}