Прва победа „Железничара“

„Жеља“ је јуче пред око 400 својих навијача остварио прву победу у пролећном делу првенства. „Бане“ из Рашке „пао“ је резултатом 2:1, головима Небојше Марковића у 55. и Јовановића у 60. минуту, док је погодак за госте постигао Ђорђевић у 77. минуту. Тријумф није донео значајнији помак на табели, али је свакако значајан подстицај у борби за опстанак.

Прво полувреме је протекло без изгледнијих прилика и опасности за голмане, али је зато почетак другог дела игре потпуно припао „плавима“. Већ у 46. минуту Томић пада у шеснаестерцу, али судија Стефановић не показује на пенал. Све је надокнадио Небојша Марковић десет минута касније одлично изведеним слободним ударцем после којег је лопта завршила под пречком голмана Глукчевића. Већ у 60. минуту било је 2:0 за „Железничар“. Одличан шут капитена Јовановића са 25 метара, лопта се прошетала од пречке до земље па до стативе и на крају ипак завршила у мрежи.

„Бане“ је смањио у 77. минуту после грешке голмана Ракића, који је испустио лопту и тако омогућио Ђорђевићу да је лако смести у мрежу. Добру шансу за повећање резултата у 85. минуту пропустио је Томић, био је сам испред Глукчевића.

У међусобном дуелу остала два колубарска српсколигаша, „Крушик“ је савладао „Вујић“ са 1:0. Густо је на зачељу: „Партизан“ (ББ) има 17, „Раднички Стобекс“ 18, „Жеља“ је тренутно на 14. месту са 19 бодова, колико има и „Вујић“, док „Крушик“ и чачанска „Слобода“ имају по 20 бодова.

Наредно коло се игра већ у среду од 15.30. После два меча код куће, „Железничар“ игра у Михајловцу против „Сељака“.