Музичка радионица у вртићу

Предшколска установа „Лептирић“ кроз читав низ програмских садржаја настоји да афирмише развој музичке културе, а малишани се, сходно афинитетима, мотивишу да компонују, свирају, певају или играју. Тако је јуче у вртићу организована интерактивна музичка радионица „Симфонија за две виолине и вртић“, коју су извеле професорке Музичке школе „Живорад Грбић“ из Ваљева, магистри виолине Снежана Стевановић и Сузана Радовановић Перић.


Програм је у форми концерта, али уз активно учешће деце узраста пет до шест година. Кроз извођење најпопуларнијих дечјих песама у класичном музичком аранжману, малишани су се упознали са појмовима уметничке музике, гудачких инструмената и формом концерта. Активно учешће деце у радионици подстиче њихову концентрацију, креативност, машту и елементе музикалности – осећај за ритам, мелодију и динамику. Овим поводом директорка Предшколске установе Мила Митровић каже:

– Ова радионица је реализована за децу од 5 до 6 година у четири припремне школске групе. Данас ћемо видети и генералну пробу за наступ на Фестивалу традиционалних игара и модерног плеса, који се одржава десети пут у Пожаревцу. Малишани из ПУ „Лептирић“ у категорији традиционалног плеса, деца старије групе са градском игром. Наступиће само девојчице овога пута, које ће нас 24. маја представити на фестивалу који је такмичарског карактера и надам се да ће, као што су прошле године освојили прво место, забележити неки вредан успех. Иначе, малишани предшколске установе „Лептирић“ вредно припремају своје наступе за „Baby Exit“ у Новом Саду. Оно што бележи сваку годину је завршна приредба предшколаца, која се и ове године организује 31. маја на садиону ФК „Железничар“.

 

{gallery}2013_04_22c{/gallery}