Промоција „Изабраних дела“ Радослава Братића

Вечерас од 19 сати, у великој сали Градске куће, Градска библиотека Лајковац организује представљање «Изабраних дела» књижевника Радослава Братића. О Братићевом стваралаштву говориће Радмила Поповић и Мирољуб Јоковић.

Радослав Братић је рођен 1948. у Брестицама, у Херцеговини. После школовања у родној Херцеговини, студирао је југословенску и светску књижевност на Филолошком факултету у Београду. До сада је објавио романе Смрт спаситљња, Сумња у биографију и Трг соли, књиге приповедака Слика без оца, Страх од звона и Зима у Херцеговини, поетичку књигу о читању Шехерезадин љубавник, књигу есеја и критике Писац и документ и књиге изабраних проповедака Зима у Херцеговини и друге приче и Најлепше приче Радослава Братића.

Написао је и више драма за радио и телевизију. Сам или са сарадницима, припремио је више антологија текстова из иностраних књижевности (лужичких Срба, кинеске, индијске, америчких црнаца). Као уредник у БИГЗ-у, уредио је десетак библиотека домаће и стране књижевности.

Био је члан редакције или уредник у више часописа.Добитник је бројних награда: Исидора Секулић, Андрићева, Меша Селимовић, Борбина, Кочићева, плакета Милош Црњански, Златна повеља Цар Душан…

{gallery}2013_04_26{/gallery}