Одржан концерт „Србија у ритму Европе“

Завршни концерт манифестације ”Србија у ритму Европе” за децу из Лајковца одржан је крајем недеље на платоу испред Градске куће. На импресивно опремљеној бини наступили су деца и млади из Лајковца који су протеклих месеци похађали обуке у секцијама хор, модеран плес, фолклор и соло певање, уз бучну подршку суграђана. На подијуму своје умеће и таленат показали су и чланови КУД-а ”Хаџи Рувим”, уз специјалног госта, финалисту „Првог гласа Србије“ Бориса Петровића.


– Очекујем да деца уживају, да им буде лепо. Е, сада, видећемо шта ће продукција одлучити, волео бих да Лајковац буде у финалу и због људи с којима смо овде сарађивали протеклих неколико месеци, због свих нас који смо покушали да им пружимо све ово заједно јер колико је „Србија у ритму Европе“ пружила снаге, толико је то учинила и Општина Лајковац – каже Игор Карадаревић, директор манифестације.

Карадаревић је рекао да је у оквиру пројекта почео са радом ”Евро бизнис клуб”, чија је прва канцеларија отворена у Шапцу, а циљ је да се наредних месеци то догоди у десет општина у Србији. ”Евро бизнис клуб” би у наредном периоду требало да окупи привреднике са овог подручја.

Једна од значајних инвестиција у оквиру пројекта биће и изградња стамбене зграде у Лајковцу.

– Оно што је врло важно рећи, то је да ”Србија у ритму Европе” није само такмичење у песми и плесу, него смо се договорили са организаторима да се у Лајковцу изгради један стамбени објекат који ће бити намењен деци из социјално угрожених категорија становништва, као и секцијама Културног центра „Хаџи Рувим“. Дакле, сарадња са манифестацијом значајна је по више основа: за децу, родитеље, социјално угрожене,за културну размену, али и за лајкковачке привреднике који могу наћи своју шнасу кроз наше даље учешће у овом пројекту – рекао је заменик председника Општине Горан Миловановић.

”Србија у ритму Европе”, иницијатор је братмљења општине Лајковац и једног од градова у Словенији. Према најавама братски град би требало да буде Марибор.

– Ми ћемо у наредном периоду радити на томе и верујем да ћемо уз сагласност амбасадора Словеније Франца Бута, чију подршку имамо, свакако то реализовати – изјавио је Давид Матевић, извршни продуцент манифестације ”Србија у ритму Европе”.

Манифестација ”Србија у ритму Европе” одржава се у складу са Европском повељом у циљу подстицања, развијања, препознавања и очувања младих талената у Србији.У оквиру програма организују се бесплатне едукације за децу основних и средњих школа у градовима широм наше земље.

 

{gallery}2013_07_01{/gallery}