Одржан концерт мешовитог и дечјег хора

У великој сали Градске куће у оквиру манифестације „Дани Лајковца“ одржан je концерт мешовитог и дечјег хора Културног центра „Хаџи Рувим“. Присутне је поздравила мр Сузана Јанковић, директорка Културног центра.


Мешовити хор већ је добро познат Лајковчанима, а квалитет је показао наступајући и ван граница наше земље. Недавно је то било у Мостару где су певали свету литургију. Под вођством корепетитора Уроша Степановића, на репертоару су овога пута биле староградске и народне песме, као и популарни шлагери. У поетском делу стихове су говорили Даница Ђурић и Зоран Белошевић. Мешовити хор „Хаџи Рувим“ у септембру путује у Румунију, где ће наступати заједно са хором из Темишвара.

Први пут широј јавности представио се Дечји хор, са неколико нумера попут “Улазиш у песму као у врт” Пере Зупца, „Јаре моје“ и друге, као део сплета народних песама. Диригент је Ведрана Теофиловић. Дечји хор ради сплет народних и забавних песама, у плану је и репертоар песама за најмлађе. Пробе су недељом и понедељком у великој сали Општине од 17.45, тако да се сви заинтересовани могу прикључити.

 

{gallery}2013_07_27{/gallery}