Програм „Дани Лајковца“ за наредне дане

У недељу 28. јула у организацији КЦ “Хаџи Рувим” на Градском тргу у 11 часова одржаће се позоришна представа „Sara Key“. На истом месту је у 19.30 фолклорна манифестација „Колубарски вез“, а од 22 часа концерт групе „Night pleasures“.


У понедељак 29. јула, такође у организацији КЦ “Хаџи Рувим”, на Градском тргу у 11 часова драмска секција КЦ „Хаџи Рувим“ извешће представу „Петар Пан“. Млади лајковачки глумци већ у 18 сати одиграће и „Црног Грују“, а придружиће им се својим програмом и Предшколска установа „Лептирић“.

Истог дана у великој сали општине Лајковац са почетком у 20 часова у организацији Црквеног одбора Храма “Св. Димитрија” одржаће се духовна трибина на тему “Светитељство у православљу” предавач, архимандрит Петар Радуловић, заменик и секретар владике Милутина.

У уторак 30. јула Лајковчани ће прославити своју славу – Огњену Марију. У 8 часова почиње света литургија, после које ће улицама Лајковца проћи литија, а славски колач бити резан у згради Општине. У 10.30 на свечаности у великој сали Општине председник Живорад Бојичић уручиће новчане награде и дипломе најбољим ученицима и студентима, уз пригодан културно-уметнички програм. „Дани Лајковца“ биће завршени концертом групе „Гарави сокак“ од 22 сата, као предгрупа наступиће ваљевски „Stage band“.