Колубарски котлић и посета Ратковцу

У суботу 27. јула крај ловачке колибе на Колубари, организован је трећи по реду “Колубарски котлић”. Организатор манифестације је Туристичка организација општине Лајковац уз подршку Ловачког друштва “Драган Радовић” из Лајковца. У више од 30 котлића у хладу колубарских врбака припремао се гулаш, паприкаш, чорба и други ловачки и риболовачки специјалитети.

Жири је одлучио да нема победника, односно да су сви победници, тако да је Београдска индустрија пива капитенима пријављених екипа донирала по пакет пива, а Ловачком друштву уручене су захвалнице ТО, комплет БИП чаша и столњак са логоом овог произвођача. Учеснике „Колубарског котлића“ и госте забављао је оркестар староградске музике „Старо вино“.

Делу манифестације и проглашењу присуствовали су и општински функционери: председник Живорад Бојичић, заменик председника Горан Миловановић и председник Скупштине општине Предраг Мирковић. Они су присутне новинаре, у пратњи домаћина и мештана из месне заједнице Ратковац, повели у обилазак завршених радова у Ратковцу, где је асфалтиран пут за Павловиће у дужини од 500 метара, у школи уведено парно грејање, обезбеђено редовно водоснабдевање и мокри чвор, а поред великог спортског терена изграђен је и терен за мале спортове.

{gallery}2013_07_30{/gallery}