Минимална, али важна победа

Минималном победом над новопазарском „Јошаницом“ од 1:0, „Жеља“ је наставио сјајну резултатску серију и задржао прво место Српске лиге „Запад“. Једини погодак постигао је Филип Рајевац у 74. минуту. Добри резултати доводе љубитеље фудбала на стадион, тако да је и овај меч пратило преко 600 гледалаца.

Била је то доста тврда, позициона утакмица на средини терена, у којој су се гости углавном бранили, а „плави“ покушавали да створе изгледнију шансу или да из даљине угрозе гол „Јошанице“. У првом полувремену „Жеља“ пропушта неколико таквих ситуација, у другом неколико изгледнијих прилика. Прву праву прилику гости су имали тек у 64. минуту из одлично изведеног слободног ударца са 18 метара, али је Танасијевић сјајно интервенисао и избацио лопту у корнер.

После неколико добрих шанси, „дизелка“ је нова три бода обезбедила у 74. минуту голом Филипа Рајевца. После одличног шута Илића, Рајевац се најбоље снашао и ударцем главом савладао Пустињаковића. То је био и коначан резултат, мада су гости у финишу сусрета пропустили одличну прилику за изједначење, што је била тек друга њихова шанса на утакмици.

Састав „Железничара“: Танасијевић, Ђукић Андрић, Илић, Гентић, Живковић, Јанковић, Рајевац (Ружичић), Гајић (Немања Марковић), Милосављевић, Станојевић (Небојша Марковић).

„Железничар“ на првом месту има 23 бода, „Мачва“ је, после победе над Јасеницом у гостима од 1:3, друга са 21 бодом, док је „Полет“ трећи са 18 бодова, после победе над „Рударом“ од 1:0. Посустала је „Лозница“, у Рашкој је поражена са 2:0.

Следеће недеље од 15 сати Лајковчани играју у Михајловцу против „Сељака“, који заузима 10. место, али ј еу овом колу одиграо са “Победом“ у гостима 1:1.