Састанак са привредницима из Италије

У Градској кући у Лајковцу данас је одржан састанак у организацији Привредне коморе Београд и Општине Лајковац са партнерима из Привредне коморе Таранта (Италија), производно-еколошког кластера „Дипар“ из истог града и Удружења италијанско-српских привредника „Конфиндустрија Србије“.

Тема састанка била је реализација пилот пројекта у области рационализације инфраструктуре, услуга за заштиту животне средине и енергетске ефикасности у општини Лајковац и региону. На основу попуњених упитника од стране Канцеларије за локални економски развој општине Лајковац, општина Лајковац је заједно са општином Уб ушла у ужи избор за одабир локације и израду студије изводљивости према којој би се пилот пројекат реализовао.

У име Општине Лајковац састанку су присуствовали председник Живорад Бојичић и координатор Канцеларије за локални економски развој Катарина Јанић, из Привредне коморе Београд Велибор Пешић и Динка Булатовић, Привредну комору Таранта представљао је Салваторе Адамо, а производно-еколошки кластер „Дипар“ г. Лоренцо Ферара.

{gallery}2013_10_23{/gallery}