Само бод против „Крушика“

И овога пута знатно ослабљен, без четири стандардна првотимца и са ровитим Рајевцем, „Железничар“ није искористио прилику да поново створи предност од два бода над „Мачвом“, која је поражена у Белошевцу. Напротив, „Крушик“ је водио све до 72. минута, када је изједначио Шалипур и меч је завршен резултатом 1:1.

Пред око 500 гледалаца, била је то тврда утакмица чији је ток у многоме одлучио рано постигнути гол Ваљеваца. Наиме, Нешић је савладао Танасијевића у 8. минуту игре. „Жеља“ је касније свакако имао више од игре, поготово у другом полувремену, али није успевао да створи изгледну шансу. Тако је изједначујући гол пао из прекида: после одлично изведеног корнера у 72. минуту, Шалипур је највише скочио и лопту главом послао у небрањени угао.

Хендикеп „плавих“ у последња два кола је знатно ослабљен састав, што због повреда, што због парних жутих картона. Овога пута изостали су Илић и Андрић због повреда, а Живковић и Небојша Марковић због картона, док је недовољно опорављени Рајевац играо последњих 20 минута.

Састав „Железничара“: Танасијевић, Ђукић, Томић, Ружичић, Гентић, Шалипур, Јанковић (Рајевац), Теофиловић (Стевановић) Гајић (Милисављевић), Станојевић.

„Мачва“ је у Белошевцу изгубила од „Победе“ са 2:0 тако да се „Железничар“ изједначио са 24 бода, с тим што Шапчани имају бољу гол разлику. Најближи водећем двојцу је „Полет“ са 21 бодом, иако је поражен од „Младог радника“ са 1:0.

Следеће недеље се у Шапцу од 14 сати игра дерби јесењег дела првенства, састају се „Мачва“ и „Жеља“. Очекује се да ће тим бити напокон комплетан, тако да може показати колико је спреман за праве изазове.