Лајковчани у делегацији Јагодине у Бечу

Председник Општине Лајковац Живорад Бојичић је у недељу 27. октобра у вечерњим сатима, у организацији Скупштине града Јагодина, отпутовао у Беч са делегацијом од 540 студената и 60 привредника, председника општина и градоначелника, представника МУП-а Србије, Привредне коморе Београда и професора универзитета.

Делегација предвођена председником Скупштине града Јагодина Драганом Марковићем Палмом најпре се у Бечу састаје са шефом Дирекције за међународне односе града Беча, Андреасом Лаунером, а затим председници и градоначелници 12 општина из Србије у Привредној комори Беча о могућностима улагања разговарају са директорком Одсека за међународне односе Габријелом Фирер.

Председник Живорад Бојичић је јуче у Привредној комори Беча представио Општину Лајковац и њене потенцијале за нове инвестиције.

Захваљујући учешћу председника Бојичића у овој делегацији, у Беч је отпутовала и Марија Милосављевић из Врачевића, студент прве године мастер студија Факултета организационих наука. Ово је четврти пут да Скупштина града Јагодина организује одлазак студената у Беч, а ова група од 540 студената уједно је и најбројнија.