Одржана седница Штаба за ванредне ситуације

Oдржана је редовна седница Штаба за ванредне ситуације општине Лајковац, којом је председавао заменик команданта Штаба Горан Миловановић.

О анализи примене Закона о ванредним ситуацијама и Закона о заштити од пожара у јединици локалне самоуправе говорио је начелник Штаба Драгољуб Терзић, из Сектора за ванредне ситуације Полицијске управе Ваљево. Закључено је да су све одредбе ова два законска акта, које се односе на јединице локалне самоуправе, реализовани.

Анализу стања предузетих активности на превентивним мерама одбране од поплаве предочио је такође Драгољуб Терзић, констатујући да је Оперативни план одбране од поплава за воде другог реда за период од јануара до новембра 2013. године у потпуности реализован.

Извештај о стању и спремности органа са подручја општине Лајковац за предстојећу зимску сезону 2013/2014. и евентуалне велике снежне падавине представио је Горан Миловановић, заменик председник Општине Лајковац и координатор зимске службе. Миловановић је изнео комплетан план одржавања локалних и некатегорисаних путева са утврђеним приоритетима одржавања и ангажовања механизације уз потребне количине соли и агрегата.

Носилац активности биће ЈП „Градска чистоћа“ Лајковац, док ће у случају већих снежних падавина бити ангажована механизација РБ „Колубара“, ПЦ „Елмонт“, „Колубара –ИГМ“ а.д. Ћелије, као и механизација приватних правних лица.

{gallery}2013_10_29{/gallery}