Путеви проходни

Сви асфалтни путеви на територији општине Лајковац су очишћени и проходни су за саобраћај, сазнајемо у сектору Дирекције за уређење и изградњу Лајковца задуженом за одржавање путева.

Екипе „Градске чистоће“, задужене за зимско одржавање, почеле су чишћење синоћ од 18 сати, тако да су у току преподнева сви најважнији путни правци били два пута третирани. То се, пре свега, односи на улице и путеве првог приоритета, укључујући и правце приградског аутобуског превоза, али и на друге асфалтне путеве.

На терену су два камиона са плугом и посипачем који снег третирају мешавином соли и ризле, затим два скипа, као и трактор са плугом за теже приступачне деонице и крајеве. За улице, тротоаре, прилазе вртићу, Дому здравља, Полицијској станици и другим виталним објектима користи се и мини-утоваривач са плугом, врло ефикасан за мале и уске површине.

Такође су очишћени и сви путеви којима се пацијенти одвозе на дијализу, према списку Дома здравља Ваљево. Дежурне екипе очистиле су и деонице у Јабучју и Ћелијама, ка Враче брду, где су данас обављене сахране.

Машине „Градске чистоће“ и даље су на терену, чистећи локалне некатегорисане путеве.

{gallery}2013_11_27{/gallery}