Све за Лајковац, а Лајковац низашта на свету

У Градској кући у Лајковцу 14. jaнуара одржан је традиционални новогодишњи коктел. Овом приликом промовисан је и календар за 2014. годину, са мотивима Првог светског рата и Колубарске битке.


Председник општине Живорад Бојичић изразио је задовољство постигнутим резултатима у предходној години и позвао на заједништво у наредном периоду:

– Ако се запитамо данас шта све човек може постићи у једној години, одговор је: „Пуно тога!“ Како би било да данас поставимо циљ да у идућој години на свим нивоима остваримо барем мало више него у старој? Неко ће можда рећи: „Председнику општине је лако, он је прошле године постигао нешто, што му је било важно. Али, шта ће бити са нама? Шта даље након губитка радног места? Како да спречим пропаст предузећа којим руководим или чији сам власник? Шта ће бити са мојом породицом?» Добро су ми позната сва ова питања. Усуђујем се покушати да вас све ипак охрабрим, како бисмо покушали открити шта све заједнички можемо постићи. Уверен сам да бисмо резултатом сви били изненађени – оптимистички је започео свој говор председник Бојичић.

Председник Лајковца позвао је суграђане да 2014. буде година у којој ће покушати да остваре неку своју идеју јер све почиње првим кораком, па онда корак по корак… Истакао је да то може свако од нас: код куће, у породици, у школи, на радном месту, у удружењима, црквама па и у политици.

– Тако се и ова коалиција прихватила посла. Нисмо себи поставили неоствариве циљеве. Ми смо почели са много малих реалних корака који иду у правом смеру и са јасним циљем за чије остваривање је потребно време. Велике ствари и добробити се не могу стећи преко ноћи већ дуготрајним, стрпљивим и марљивим радом свих нас. Прихватили смо се великог посла како бисмо побољшали ситуацију са запошљавањем, извршили финансијску консолидацију општинског буџета, обезбедили нове инвестиције, бринули о најугроженијим групама, деци и старима, самохраним мајкама, болеснима, свима онима који немају или имају много мање од нас који имамо.

Председник Бојичић је констатовао да изузетно тешко стање у друштву изискује домаћинско понашање на сваком кораку и наставио:

– Наредна година ће за нас представљати шансу али и изазов да своје могућности пласирамо на адекватан начин и да пружене шансе за развој не пропустимо. Моја највећа жеља је да у овој години будемо здрави, да заједничким радом покажемо да смо општина вредна пажње и место које је добро за живот младих људи, да испољимо солидарност, да поштујемо друге колико себе, свима пружимо шансу и покушамо да обезбедимо квалитетан живот свим нашим суграђанима без обзира на боју коже, верско опредељење, образовни и социјални статус. ЛАЈКОВАЦ ЈЕ МЕСТО КОЈЕ ЈЕСТЕ И ТРЕБА ДА ОСТАНЕ НАШ ДОМ И НАША ЈЕДИНА ПАРТИЈА. ЛАЈКОВАЦ ЈЕ НАША ПАРТИЈА. СВЕ ЗА ЛАЈКОВАЦ, А ЛАЈКОВАЦ НИЗАШТА НА СВЕТУ. Драге суграђанке и суграђани, пријатељи, желим вам да имате пуно идеја, али од наших идеја ћемо моћи да живимо само ако их заједно спроведемо у дело. И зато направимо наш први корак у Новој години већ данас. У том духу желим вам срећну и испуњену 2014. годину!

Угледни књижевник Радован Бели Марковић подсетио је да ће 2014. бити посвећена обележавању стогодишњице славне Колубарске битке и указао на календар за ову годину, посвећеном Великом рату. Књижевник је потом уручио своја сабрана дела директору ПД РБ ”Колубара” Милораду Грчићу и директору Дирекције за опште и правне послове ЕПС-а Драгану Вељићу.

И овог пута додељена су признања најбољим спортским клубовима и спортистима са подручја општине. Најбољи спортски колектив у 2013. години је Фудбалски клуб ”Лајковац”, најуспешнији клуб је Женски одбојкашки клуб ”Железничар”. За најбољег спортисту проглашен је фудбалер Иван Марковић, док је Кристина Пантелић, капитен кадетске женске фудбалске репрезентације, проглашена најбољом спортисткињом. Додељене су плакете Милораду Грчићу и Драгану Вељићу за несебичан допринос у развоју спорта у општини Лајковац током 2013. године.

Новогодишњем коктелу у Градској кући присуствовали су председници општина Љиг и Осечина, представници Војске Србије, Српске православне цркве, Колубарског управног округа, МУП-а, РБ ”Колубара”, предузећа и институција, Општинске управе, одборници и многи други из привредног и јавног живота Лајковца.

 

{gallery}2014_01_16{/gallery}