Промотивна акција КОШ ЗА ЈОШ

Кошаркашки савез Србије, Стална конференција градова и општина, Министарство омладине и спорта и Министарство просвете, науке и технолошког развоја започели су промотивно-едукативну кампању под називом „Кош за још“ чији је циљ промоција спорта, физичке активности и здравог живота са акцентом на концепт „спорт за све“, који подразумева да бављење спортом у Србији треба да буде доступно свима, без обзира на старосне, имовинске и друге разлике.


Деца данас направе 40000 покрета дневно мање него раније генерације и то је један од главних разлога што у Србији у овом тренутку имамо више од 15 одсто изразито гојазне деце. Такође, две трећине одраслог становништва у Србији је физички неактивно у слободно време. Имајући све ово у виду, наш циљ је да овом акцијом децу вратимо на спортске терене, а одрасле рекреативном бављењу спортом.

Стална конференција градова и општина сматра да је задатак градова и општина, али и централних власти, да сваком грађанину буде омогућено да се слободно бави спортом у оквиру своје локалне заједнице и да се тежиште са професионалног спорта, који је био у фокусу последњих двадесет година, пребаци на доступност спорта сваком грађанину.

Акција „Кош за још“ обухвата ликовни и литерарни конкурс за децу предшколског узраста и ученике основних школа, а награде најбољима биће додељене на финалном турниру КУП-а Радивоја Кораћа од 6. до 9. фебруара.

Акцију прате и промотивне активности путем медија, пре свега емитовањем три промотивно-едукативна спота. Главни промотер акције је селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић, који је учествовао и у снимању спотова. Промотивне спотове у трајању од по 30 секунди у HD формату можете преузети са веб сајта Сталне конференције градова и општина www.skgo.org/reports/details/1408. Позивамо медије да се прикључе овој акцији од најширег друштвеног значаја и да емитовањем спотова подрже наше напоре да децу вратимо на спортске терене.

Промотивна акција „Кош за још“ покренута је на иницијативу групе студената факултета ФЕФА Београд, заљубљеника у кошарку, са основном идејом да пошаљу другачију слику о кошарци у односу на постојећу, која се огледа у бројним негативним појавама везаним за навијачке групе и хулигане.

Стална конференција градова и општина