Нови пораз одбојкашица

После убедљивог пораза од НИС Спартака са 0:3 и од ТЕНТ-а са 3:1, одбојкашице „Жеље“ поклекнуле су на свом паркету и против Јединства из Старе Пазове са 2:3. Иако су игра и резултат били бољи него у прва два меча наставка првенства, промене тренера нису донеле очекивани епилог.

После пораза у Обреновцу прекинута је сарадња са шефом стручног штаба Миливојем Радосављевићем, на кратко га је наследио Илија Вујовић да би у последњем сусрету екипу водио Марко Радосављевић, који је то чинио и прошле сезоне после одласка тренера Марка Ивовића.

У драматичном сусрету у Лајковцу „Јединство“ је славило победу после преокрета и пет сетова. Изузетно запажена била је Марија Јовановић, која је поставила рекорд сезоне са 35 освојених поена. „Јединство“ је повело са 8:1 и до краја сета су лако сачувале резлику – 25:15.

Одлично су гошће почеле и у другом периоду, имале су три поена вишка на првом обавезном предаху (8:5). Ипак, тада је уследила одлична игра Железничара. Неколико измена у домаћем тиму дало је резултат, па су Лајковчанке преокренуле (16:14), а имале су и пет поена вишка у завршници (21:19). Ипак, није могло без драме, па су до изједначења дошле тек на разлику – 27:25.

Узбудљиво је било и у завршници трећег периода, чак је „Јединство“ водило са 21:20, али је преосталих пет поена у овом сету припало „Железничару“ – 25:21. Гошће су тек тада заиграле далеко боље и успеле су најпре да изједначе, а потом и остваре победу.

Дворана: СШ „17. септембар“. Гледалаца: 250. Судије: Јована Живанић и Александар Петровић. Трајање меча: 114 минута.
ЖЕЛЕЗНИЧАР: Вељковић 2, Тривуновић 10, Лазаревић 3, Ненадовић, Аћимовић 1, Тешановић 13, Кнежевић, Дрпа 18, Вуловић 11, Мрдак 6, Дивац 2, Златић (либеро). Тренер: Марко Радосављевић.
ЈЕДИНСТВО: Брковић 2, Вујновић, Михајловић, Јакић 8, Марковић, Јовановић 35, Ђукановић (либеро), Јуришић 1, Мартиновић 11, Вулин, Ђурић 15, Сакраџија 7. Тренер: Јово Цаковић.