Промена тренера и играча у ФК „Железничар“

Фудбалски клуб „Железничар“, који као други на табели и са великим амбицијама улази у наставак такмичења Српске лиге Запад, започео је припреме за други део првенства. Почетак припрема обележила је промена шефа стручног штаба. С обзиром да није дошло до договора са Драганом Грчићем, поново је ангажован Владица Петровић, који је пре две године успешно водио „плаве“. Иначе, Петровић је са „Младости“ из Лучана освојио титулу јесењег првака у Првој лиги.

Управа клуба већ је ангажовала неколико појачања. Новајлије су Марко Миловановић из „Шапина“, први стрелац Српске лиге Запад, Иван Костић из „Металца“ Горњи Милановац (поникао у Ваљеву), Миодраг Ковачевић и Никола Ђукетић из београдског БАСК-а, Милутин Трнавац из комшијске „Колубаре“, Страхиња Софронић из ваљевске „Будућности“ и Зоран Баљак из „Крушика“.

Из тима су отишли Милош Милосављевић, Марко Јанковић и голман Иван Ивановић у „Колубару“, Петар Станојевић у ужичку „Слободу“, а Бојан Гајић у „Радник“ из Сурдулице.

Комплетне припреме биће обављене у Лајковцу, а прву припремну утакмицу „плави“ ће играти у недељу 2. фебруара на терену са вештачком травом стадиона „Карабурма“ у Београду. Противник ће бити панчевачки „Динамо“, лидер Српске лиге Војводина.

Жеља је јесењи део завршио на другом месту, са два бода мање од шабачке „Мачве“.