Замењена столарија на школама

Захваљујући повољним временским приликама грађевинска сезона у општини Лајковац скоро да није прекидана. Осим завршетка радови у спортској хали, где је још преостало опремање, међу значајним радовима је и замена столарије на Основној школи ”Миле Дубљевић” и Средњој школи ”17. септембар”.

Вредност радова је 2,5 милиона динара, а средства су обезбеђена из буџета општине Лајковац. У основној школи ”Миле Дубљевић” замењена је комплетна столарија, а због ограничених средстава на средњој школи део прозора и врата. На овај начин биће значајно смањен утошак топлотне енергије.

У плану је реконструкција котларнице и уградња савременог система за контролу утрошка топле воде за грејање. На тај начин биће створени услови за квалитетно грејање две школе и Спортске хале.

У насељу „Војни круг“ завшена је хидростаница која ће нормализовати водоснабдевање овог дела Лајковца и омогућити несметано прикључење новоизграђене Хале спортова на мрежу. Житељи овог насеља, као и установе попут Предшколске установе „Лептирић“, Домa здравља Лајковац, основне и средње школе, с обзиром да је у питању висинска зона, имали су у ранијем периоду проблема са снабдевањем водом. Подстаница је савремено опремљена, односно уграђене су аутоматске пумпе са фрекфентним регулаторима капацитета.
{gallery}2014_04_12{/gallery}