Лајковац сопственим снагама, помоћ добродошла

Општински штаб за ванредне ситуације организовао је рашчишћавање терена и отклањање последица незапамћене елементарне непогоде на подручју општине Лајковац, ангажујући сопствене ресурсе: јавна комунална предузећа, добровољце предузетнике и грађане, волонтере. У сарадњи са ЕПС-ом ради се на успостављању снабдевања струјом, а највећи проблем је што нема водоснабдевања па се и на том плану чине напори. У помоћ су притекле машине и људство „Путева Ужице“ и „Планума“, анагажованих на изградњи ауто-пута.

Велики допринос претходних дана и још увек је Рафтинг клуба са својим чамцима и других грађана добровољаца. Штаб је организовао набавку брашна и достављање лајковачким пекарима како би мештани били снабдевени хлебом. Ипак, Лајковцу је потребна помоћ у храни и флашираној води, једина помоћ до сада стигла је из београдске општине Стари град.

Општински функционери кажу да се Лајковац од незапамћене поплаве бранио сопственим снагама, изузев почетног ангажовања Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије, који је моторним чамцима и хеликоптерима значајно допринео евакуацији становништва у најугроженијим деловима вароши.