Нема повећаног броја пацијената

На подручју које покрива Дом здравља Лајковац нема повећаног броја пацијената. Епидемиолошко хигијенско стање становништва за сада је стабилно, а три екипе лекара и медицинских техничара дежурају 24 сата.

Степен приправности запослених подигнут је на највиши могући ниво. Сталне су посете колективним центрима, као могућим жариштима за настанак инфекција. Предузете су све мере да се хигијена појача, а јавност буде обавештена о начинима заштите. Др Јованка Гомилановић, директорДома здравља опомиње да су поплављена подручја ризична подручја са којих се може донети инфекција у колективни центар ако евакуисано становништво одлази тамо, тако да санитарни техничар свакодневно објашњава грађанима шта и како треба да раде.

Апел пацијентима евакуисаним са поплављеног подручја, који немају довољне количине лекова, јесте да се обрате Дому здравља или подручним амбулантама. Враћен је режим рада амбуланти од по четири сата, као што је било и пре поплаве.

У периоду када су сви путеви били блокирани, Дом здравља је у сарадњи са Кризним штабом транспортовао свих 15 пацијената на дијализу до Болнице Ваљево.